Connect with us

MilujemeHokej.cz

Dostál nastoupí do sezóny jako jednička, Gudas mu věří

Lukáš Dostál, Foto: Wikimedia Commons Jenn G

Hokej

Dostál nastoupí do sezóny jako jednička, Gudas mu věří

Lukáš Dostál, Foto: Wikimedia Commons Jenn G

Dostál nastoupí do sezóny jako jednička, Gudas mu věří

Brankář Anaheim Ducks, John Gibson, musel podstoupit akutní operaci slepého střeva, která ho vyřadí ze hry na 3–6 týdnů. To znamená, že nestihne začátek nadcházející sezóny NHL a otvírá tak bránu pro českého brankáře Lukáše Dostála, který před sebou má životní šanci. Dostál, který se v poslední době profiloval jako slibná „1B“ opora Ducks, nyní naskočí do sezóny jako hlavní brankář.

Dostál má za sebou pozoruhodné výkony, především na Mistrovství světa, kde se stal českou brankářskou jedničkou a vychytal několik čistých kont, včetně vítězství ve čtvrtfinále proti USA i ve finále proti Švýcarsku. Svým klidným přístupem a technickou brilancí si získal respekt nejen fanoušků, ale i spoluhráčů, včetně Radka Gudase, který ho přirovnal k bývalému českému gólmanovi Michalu Neuvirthovi.

Čtěte také: Marchand po pauze vyjel na led a není ve své kůži

„Patří do české brankářské špičky a věřím, že bude i do světové. Stylem hry mi připomíná Michala Neuvirtha,“ řekl o Dostálovi jeho krajan Gudas, jenž je Neuvithovým švagrem. „Pořád ví, v jaké je pozici. Technicky je vynikající, vždycky je ve správném úhlu. Není úplně nejvyšší, ale přesto vám nenechá moc prostoriu v brance, což je podobné, jako to měl Michal. A má obrovský drajv. Brankář s takovým drajvem a soustředěním vám může vyhrát zápasy sám o sobě,“ řekl Gudas o Dostálovi.

Dostál má v NHL zatím omezenou zkušenost se 67 odehranými zápasy, ale jeho výkony naznačují, že je připraven na větší roli. V Anaheimu, který se nachází v přestavbě a za posledních šest sezón nepostoupil do play-off, dostával v poslední době více příležitostí, a jeho statistiky se navzdory těžké situaci týmu zlepšují. S Gibsonovým zraněním má nyní příležitost začít sezónu jako hlavní brankář Ducks, což může být pro jeho kariéru zlomový moment.

Dostál tak bude čelit velké výzvě. Anaheim je tým, který čelí velkému počtu střel na branku – v minulé sezóně to bylo průměrně 32,5 střel na zápas – a bude na něm, aby tým podržel. Pokud se mu podaří využít tuto šanci, může se stát dlouhodobou jedničkou týmu, a možná dříve, než se v Anaheimu očekávalo.

Pro Lukáše Dostála je tato sezóna šancí, jak potvrdit svůj talent na nejvyšší úrovni, a Gibsonovo zranění mu otevírá cestu k tomu, aby ukázal, že je připraven stát se klíčovým mužem mezi tyčemi Ducks.

Připomeňte si nejlepší zákroky Dostála na MS:

Komentáře k článku
Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top