Connect with us

MilujemeHokej.cz

Crosbymu končí smlouva, kam povedou jeho další kroky?

NHL

Crosbymu končí smlouva, kam povedou jeho další kroky?

Sidney Crosby, foto: Wikimedia Commons Michael Miller

Crosbymu končí smlouva, kam povedou jeho další kroky?

Poprvé ve své bohaté kariéře v Síni slávy NHL se útočník Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby, ocitl mimo účast v play-off Stanley Cupu po druhý rok za sebou. To je pro tým i jeho fanoušky obrovské zklamání, ale zároveň to ukazuje na nový směr, kterým se Penguins budou muset vydat.

Není žádným tajemstvím, že Crosby, spolu se svými klíčovými spoluhráči z Pittsburghu Evgeni Malkinem a Krisem Letangem, překročili hranici 35 let a jejich kariéry se pomalu blíží ke konci. Kromě toho má Crosby před sebou poslední rok svého dvanáctiletého kontraktu v hodnotě 104,4 milionu dolarů, který má roční průměrný plat (AAV) 8,7 milionu dolarů – symbolické číslo odpovídající jeho dresu. Po sezóně 2024-25 se může stát volným hráčem.

Čtěte také: „Počet sebevražd u sportovců se zdvojnásobil,“ Trouba toho má dost a obořil se do kritiků

Pro fanoušky Penguins však přicházejí dobré zprávy. Podle posledních informací serveru The Athletic se pracuje na nové smlouvě pro Crosbyho, která by mohla být podepsána v blízké budoucnosti. Ačkoli oficiální čísla zatím nebyla zveřejněna, mnoho odborníků na sociálních sítích spekuluje, že nový kontrakt by mohl být na tři roky s AAV kolem 10 milionů dolarů, což by znamenalo zvýšení oproti současným 8,7 milionům dolarů.

I přes svůj věk Crosby nejeví žádné známky zpomalení. V sezóně 2023-24 vstřelil 42 gólů a přidal 52 asistencí, přičemž odehrál všech 82 zápasů základní části. Není pochyb o tom, že se zapíše nejen do historie Penguins, ale i celé NHL jako jeden z největších hráčů všech dob, kdykoliv se rozhodne pověsit brusle na hřebík.

Budoucnost Crosbyho a jeho pokračování v NHL je tedy stále v rukou osudu, ale prozatím to vypadá, že fanoušci Pittsburghu se mohou těšit na další roky s touto hokejovou legendou ve svém týmu.

Čtěte také: Výměna Nečase je na spadnutí. Jeden tým měl učinit konkrétní nabídku

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top