Connect with us

MilujemeHokej.cz

VIDEO: Tisíce lidí uctily památku Johnnyho a Matthewa Gaudreaua

NHL

VIDEO: Tisíce lidí uctily památku Johnnyho a Matthewa Gaudreaua

Foto: Twitter Calgary Flames

VIDEO: Tisíce lidí uctily památku Johnnyho a Matthewa Gaudreaua

Tým Columbus Blue Jackets dojemně zavzpomínal na Johnnyho Gaudreaua jako spoluhráče a přítele na tiskové konferenci. Během této události probíhaly venku před arénou Nationwide Arena přípravy na večerní pietu se svíčkami, která přilákala mnoho fanoušků.

Obránce týmu, Erik Gudbranson, během svého projevu znovu důrazně vyzval všechny, kteří uvažují o jízdě pod vlivem alkoholu, aby si našli jiný bezpečný způsob, jak se dostat domů. Poté celý tým věnoval tichou vzpomínku trvající 13 minut a 21 sekund, což symbolizovalo čísla dresů Johnnyho a jeho bratra Matthewa. Tento okamžik byl věnován modlitbě a zamyšlení, během kterého mnozí hráči, funkcionáři a fanoušci neudrželi slzy.

Vzpomínka v Calgary

Calgary Flames, bývalý Johnnyho tým, také uspořádali vzpomínkovou akci na počest Johnnyho a Matthewa ve středu večer. Pieta, která trvala 13 minut a konala se těsně po západu slunce, zahrnovala projevy od významných členů klubu.

Legendární Lanny McDonald přednesl srdečný projev o Johnnym a Matthewovi, následovaný veteránem Flames Mikaelem Backlundem, který nedokázal zadržet slzy, když vyprávěl příběhy ze svého přátelství s Johnnym mimo led. Generální manažer Flames Craig Conroy byl rovněž velmi emotivní. Sdílel vzpomínky na období před tím, než byl Johnny v roce 2011 draftován do Flames. S úsměvem vzpomínal na jeho drobnou postavu, ale zároveň vyzdvihl jeho obrovský talent a srdce.

Conroy také zmínil Johnnyho přátelství s bývalým spoluhráčem Seanem Monahanem, který se jako volný hráč rozhodl podepsat smlouvu v Columbusu, aby mohl znovu hrát po boku svého nejlepšího přítele.

„Toto je to, co mě naplňuje hrdostí být občanem Calgary, a přesně to činilo Johnnyho hrdým na toto město,“ uvedl Conroy během dojemného večera, který uctil památku rodiny Gaudreau.

Akce v Calgary byla silně emotivní událostí, kterou živě sledovalo více než 30 000 lidí online. Všichni se chtěli připojit a podpořit Flames, zatímco si uchovávali Gaudreauovu rodinu ve svých srdcích.

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top