Connect with us

MilujemeHokej.cz

Gretzky nebude jíst brokolici! Aneb jak hokejová legenda odmítla trenérův jídelníček

NHL

Gretzky nebude jíst brokolici! Aneb jak hokejová legenda odmítla trenérův jídelníček

Wayne Gretzky, FOTO: Wikimedia Commons Kris Krüg

Gretzky nebude jíst brokolici! Aneb jak hokejová legenda odmítla trenérův jídelníček

Wayne Gretzky je hokejová legenda, která to dotáhla zatím ze všech nejdál. Ve své kariéře vstřelil v NHL 894 gólů a zaznamenal celkem 2857 bodů a do dnešních dní se drží na čele žebříčků těch nejdůležitějších rekordů. O to větší překvapení pak je, když se člověk dozví, jaké měl dietní návyky. Velmi se totiž lišil od dnešních sportovců.

Dnes jsou hokejisté v mimořádně dobré kondici. Celý rok tvrdě trénují, každý den se učí a nic neponechávají náhodě. V éře Waynea Gretzkyho však hráči brali všechno trochu chladněji. To, co jste jedli nebo pili před, během a po zápase, nebylo to nejdůležitější na světě. A Gretzky byl dokonalým příkladem.

Čtěte také: Legenda Jágr. Na českého hokejistu se během víkendu v Pittsburghu naštval známý rapper

Wayne Gretzky prozradil, že měl předzápasovou rutinu, při které do sebe vždy naládoval dvě dietní koly a energetický nápoj značky Gatorade. Miloval také hot dogy a během zápasového večera jich snědl hned několik.

Gretzky byl velkou hvězdou během Kanadského poháru v roce 1987. Hlavním trenérem kanadského týmu byl jmenován Mike Keenan, který měl z nějakého důvodu vlastní představy o tom, jak má vypadat předzápasová večeře. Keenan nařídil, že večeře je povinná, a nebylo to nic jiného než kuře s brokolicí.

Wayne Gretzky hrál v té době za Edmonton Oilers a jejich předzápasové jídlo byl steak, brambory a zmrzlinový pohár jako dezert. Gretzky byl jedním z pěti hráčů Oilers v týmu Kanady a všichni toho měli plné zuby.

Jakmile Gretzky uviděl kuře s brokolicí, napochodoval do kuchyně a vyžádal si 25 objednávek steaku, brambor a zmrzlinového poháru. Tým Kanady jedl po zbytek turnaje jen to, co Gretzky nařídil, a fungovalo to. Tým Kanady získal zlato a Gretzky skončil s 21 body v 9 zápasech, což bylo více než kdokoli jiný na turnaji.

Čtěte také: Zoufalé rady, které nedopadly dobře: Jak nováček selhal při souboji s legendami Lemieuxem a Jágrem

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top