Connect with us

MilujemeHokej.cz

Hertla čeká první celá sezóna ve Vegas, bude čelit velkému tlaku

NHL

Hertla čeká první celá sezóna ve Vegas, bude čelit velkému tlaku

Tomáš Hertl, Foto: Wikimedia Commons Jenn G

Hertla čeká první celá sezóna ve Vegas, bude čelit velkému tlaku

Vegas Golden Knights mají dobré šance dostat se v příští sezóně do play-off, ale aby se to podařilo, musí jejich nově získané posily v prvním plném roce ve Vegas ukázat, že jsou tak dobří, jak se očekává. Hokejový novinář Adam Proteau píše o tlaku na nové hráče Vegas, aby v prvním plném roce v týmu udělali dobrý dojem.

Tomáš Hertl (C) a Noah Hanifin (D)

Golden Knights v závěru loňské sezóny uzavřeli velké obchody, aby získali Hertla a Hanifina. Poté, co Hanifin souhlasil s lukrativním prodloužením smlouvy, které mu přinese 7,35 milionu dolarů ročně, se očekávání pro oba nové hráče výrazně zvýšila.

Čtěte také: Výměna Nečase je na spadnutí. Jeden tým měl učinit konkrétní nabídku

Hertl má smlouvu do sezóny 2027-28 s ročním platem téměř 6,75 milionu dolarů, což z něj dělá třetího nejlépe placeného útočníka Vegas. Hanifinův plat – také do sezóny 2027-28 – z něj činí čtvrtého nejlépe placeného hráče týmu.

Generální manažer Vegas, Kelly McCrimmon, si vydobyl pověst manažera, který vždy tlačí svůj tým k lepším výkonům než v předchozí sezóně. To může znamenat i výměny veteránů, které by jinak překvapily fanoušky a média, ale udržuje to tým ve vysoce soutěživé atmosféře.

To neznamená, že Hanifin a Hertl jsou v bezprostředním nebezpečí výměny, ale jako relativně noví členové týmu musí prokázat, že stojí za investici, kterou do nich McCrimmon vložil. Pokud selžou, budou oprávněné otázky ohledně směru, kterým se Golden Knights ubírají.

Na studené sedačce: Mark Stone (RW)

Stoneův fyzický styl hry ho v posledních letech několikrát vyřadil ze hry na delší dobu, ale 32letý křídelník je klíčovou součástí úspěchu Vegas. S třemi lety zbývajícími na smlouvě, která mu přináší průměrně 9,5 milionu dolarů ročně, je pevně zakotven v plánech Golden Knights na úspěch nyní i v budoucnu.

Stone je osvědčený vítěz a šampion Stanley Cupu. I když Vegas bude v nadcházející sezóně nadále experimentovat se změnami v sestavě, Stonea se zbavovat nebudou. Jeho klauzule o nevyměnitelnosti zajišťuje, že může zůstat, dokud mu smlouva nevyprší, což znamená, že bude i nadále základním kamenem týmu Golden Knights.

Nové posily budou pod tlakem, aby dokázaly svou hodnotu, zatímco stabilní hráči jako Stone budou nadále vést tým k úspěchu. Fanoušci Vegas Golden Knights se tak mohou těšit na napínavou sezónu plnou očekávání a nadějí.

Čtěte také: Propadáky ligy. 5 týmů NHL, které vygenerovaly nejméně příjmů v roce 2023

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top