Connect with us

MilujemeHokej.cz

Výměna Nečase je na spadnutí. Jeden tým měl učinit konkrétní nabídku

NHL

Výměna Nečase je na spadnutí. Jeden tým měl učinit konkrétní nabídku

Martin Nečas, FOTO: Wikimedia Commons Jenn G

Výměna Nečase je na spadnutí. Jeden tým měl učinit konkrétní nabídku

Výměna českého útočníka Martina Nečase v Carolině je na spadnutí, mohla by se mohla uskutečnit během následujících 48 hodin. Podle novináře Pierra LeBruna má údajně nejmenovaný tým na stole nabídku za Nečase, která prakticky splňuje všechny požadavky Hurricanes.

„Lékařské zdroje tvrdí, že existuje konkrétně jeden tým, který je s Carolinou docela blízko rámcové dohodě, a že pokud by se tato výměna uskutečnila, zahrnovala by výběr v prvním kole draftu v pátek večer. Takže pokud se tento konkrétní tým rozhodne s Carolinou pokračovat, budeme to vědět do 48 hodin.“

Čtěte také: Propadáky ligy. 5 týmů NHL, které vygenerovaly nejméně příjmů v roce 2023

LeBrun také dodává, že pokud se transakce uskuteční, bude zahrnovat výběr v prvním kole draftu, který se uskuteční v pátek.

Pokud by k výměně Nečase během víkendu nedošlo, generální manažer Eric Tulsky naznačil, že je stále možné, že si Canes jeho služby ponechají ještě na další rok. Poté, co Canes vypadli z play off Nečasův otec řekl médiím, že by jeho syn rád hrál jinde než v Carolině, v první lajně a v první přesilovce. To proto, že hlavní trenér Brind’Amour Nečase nikdy takto nevyužíval a většinu z posledních pěti sezon v Carolině ho držel na pravém křídle.

Nečas přesto dosahoval působivých čísel: v sezóně 2022/23 vedl tým v bodování s 28 góly a 71 body, v letošní sezóně zaznamenal 24 zásahů s celkovým počtem 53 bodů. Nečas je po letošní sezóně omezeným volným hráčem s právem na arbitráž, protože mu končí dvouletá překlenovací smlouva na 6 milionů dolarů.

S Nečasem už bylo spojováno několik týmů včetně Buffala, Detroitu, Columbusu, Calgary, Vancouveru, Bostonu, Chicaga a Nashvillu. Po povedeném Mistrovství světa by chtěla šikovného českého útočníka zhruba půlka ligy. Učinil některý z nich Hurricanes tuto těžko odolatelnou nabídku?

Čtěte také: „Nesnáším předsezónní přípravu,“ Ovečkin v Rusku ztloustnul

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top