Connect with us

MilujemeHokej.cz

Propadáky ligy. 5 týmů NHL, které vygenerovaly nejméně příjmů v roce 2023

NHL

Propadáky ligy. 5 týmů NHL, které vygenerovaly nejméně příjmů v roce 2023

Ilustrační foto, flickr Bridget Samuels

Propadáky ligy. 5 týmů NHL, které vygenerovaly nejméně příjmů v roce 2023

NHL existuje už více než 100 let a během této doby se objevily jak úspěšné, tak neúspěšné franšízy. Portál Visual Capitalist vydal grafiku ukazující pět týmů NHL, které v sezóně 2022-23 vygenerovaly nejméně příjmů. Podívejme se na týmy, které vydělaly nejméně peněz.

#5. Buffalo Sabres, 159 milionů dolarů

Tým Buffalo Sabres měl pátý nejnižší příjem v NHL v sezóně 2022-23, pouhých 159 milionů dolarů. Buffalo je v NHL od roku 1970, ale tým se potýká s problémy, protože se Sabres nedostali do play-off od sezóny 2010-11. Kvůli všem těmto ztrátám Buffalo neprodává příliš lístků, což ovlivňuje jejich příjmy.

#4. San Jose Sharks, 158 milionů dolarů

San Jose Sharks měli čtvrtý nejnižší příjem v NHL během sezóny 2022-23, který činil 158 milionů dolarů. San Jose se nachází v bodě restrukturalizace a Kalifornie není známa jako velký hokejový trh, zvláště když se týmům nedaří. Proto by nemělo být překvapením, že Sharks v minulé sezóně nevygenerovali mnoho příjmů.

Čtěte také: „Léto bude zajímavé,“ předpovídá Pastrňák a láká hvězdu NHL do Bostonu

#3. Columbus Blue Jackets, 151 milionů dolarů

Columbus Blue Jackets vygenerovali 151 milionů dolarů, což byl třetí nejnižší příjem v NHL během sezóny 2022-23. Columbus, stejně jako ostatní týmy na spodní příčce, se nedostal do play-off. Blue Jackets také byli jedním z nejhorších týmů během sezóny 2022-23. Sečteno podtrženo, klub není v dobré kondici.

#2. Ottawa Senators, 128 milionů dolarů

Ottawa Senators na tomto seznamu je trochu překvapením, protože Kanada je bláznivá hokejová země. Nicméně, Ottawa také restrukturalizuje tým, což ztěžuje schopnost dostat fanoušky do arény, když tým prohrává více zápasů, než je obvyklé. Aréna se také nenachází přímo v Ottawě, ale v předměstí, což ovlivňuje návštěvnost.

#1. Arizona Coyotes, 120 milionů dolarů

Arizona Coyotes vygenerovali nejméně příjmů v NHL během sezóny 2022-23, pouhých 120 milionů dolarů. Arizona se na konci letošní sezóny přestěhovala do Utahu, protože Coyotes hráli na Arizona State University’s aréně, která má kapacitu pouze 4 600 fanoušků, což drasticky snížilo jejich příjmy a o hokej v Arizoně už nebyl příliš velký zájem.

Čtěte také: „Počet sebevražd u sportovců se zdvojnásobil,“ Trouba toho má dost a obořil se do kritiků

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top